Akkoord
Deze website gebruikt cookies voor het bijhouden van bezoekersgedrag. Meer informatie is te vinden in ons privacy statement.

Gino

Online-Zorgplan.nl als digitaal patiëntendossier in pilot OLVG en GGD Amsterdam

Home Nieuws en mededelingen Online-Zorgplan.nl als digitaal patiëntendossier in pilot OLVG en GGD Amsterdam

Kindergeneeskunde OLVG, locatie Oost en Jeugdgezondheidszorg van GGD Amsterdam zijn een pilot gestart met een digitaal patiëntendossier voor het gezamenlijke spreekuur Nazorg couveusekinderen en zieke pasgeborenen (Anna poli) in OLVG, locatie Oost. Binnen de pilot wordt onderzocht of de webapplicatie Online Zorgplan geschikt is om binnen een team van verschillende zorgverleners veilig, snel en efficiënt medische informatie uit te wisselen.

Dit gezamenlijke spreekuur van OLVG en GGD Amsterdam is bestemd voor te vroeg geboren kinderen en kinderen met een te laag geboortegewicht die in het Anna Paviljoen, het moeder- en kindcentrum van OLVG, locatie Oost gelegen hebben. Deze kinderen worden in hun eerste vier levensjaren gevolgd met betrekking tot hun gezondheid, groei en ontwikkeling door een team van jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, kinderartsen en paramedici zoals fysiotherapeuten, logopedisten, psychologen en maatschappelijk werk. Een zorgtraject dat dus uitermate geschikt is voor een pilot met een gezamenlijk patiëntendossier, omdat er structureel medische informatie
uitgewisseld wordt tussen veel verschillende professionals. De informatie wordt uitsluitend gedeeld via Online Zorgplan als de ouders van de kinderen daarvoor schriftelijk toestemming hebben gegeven.

Ervaring opdoen
Jeugdarts Marit Recourt wil alle mogelijkheden verkennen: ‘Vanuit de jeugdgezondheidszorg willen we ervaring opdoen met een digitale manier van samenwerken met ketenpartners. We beginnen klein, met het delen van platte tekst, later kan het uitgebreid worden met bijvoorbeeld radiologiebeelden of het afsprakenoverzicht. Het mooiste is als ouders op den duur ook toegang krijgen tot dit dossier van hun eigen kind. Daarvoor moeten we als zorgverleners alle mogelijkheden eerst door en door kennen en ook optimaal gebruiken.

Veel voordelen
Kinderarts Sophie van der Schoor ziet veel voordelen in een gezamenlijk patiëntendossier: ‘We zijn veel tijd kwijt met het versturen van e-mails over en weer tussen alle zorgverleners die bij een kind betrokken zijn. Ik zet nu de informatie in ons eigen ziekenhuispatiëntendossier en kopieer het naar het patiëntendossier in Online Zorgplan. Daar kijken alle betrokken zorgverleners in en beschikken daardoor op hetzelfde moment over alle relevante informatie. En dit leidt uiteindelijk tot een efficiënte en veilige zorg. Online Zorgplan is een beveiligde web-oplossing van Gino B.V. waarin verschillende partijen kunnen samenwerken en informatie uitwisselen. Het is ontworpen om te gebruiken in het medische domein en wordt beveiligd gekoppeld aan de ziekenhuissystemen van OLVG en GGD Amsterdam.

Bron: http://www.ggd.amsterdam.nl/nieuwsoverzicht/pilot-digitaal/

Neem contact op